Hybrid Azure AD Tip – The device object by the given id (ID of machine) is not found.

Recently when working with a customer I was troubleshooting why their devices were showing up as Azure AD Registered in the Azure portal in Azure Active Directory when they should be Hybrid Azure AD joined. These were Windows 10 1809 devices.

When running “dsregcmd /status” on one of the machines, it would show as AzureAdJoined : NO. When it is Hybrid Azure AD joined, it should still say Yes.

If you run the command as admin, you will see there is Diagnostic Data section. On my devices, it said:

Client ErrorCode : 0x801c03f2
Server ErrorCode : DirectoryError
Server Message : The device object by the given id (guid) is not found.

This is because the device(s) has not been synced to Azure AD by Azure AD Connect. Make sure that the OU’s that the computer objects are in are set to sync to Azure AD. In my customer’s configuration, they had additional filtering where the users and computer objects needed to be in a Security Group to be synced to Azure AD.

Once the Azure AD Connect sync had completed successfully, and the device registration task had run again on the client, the machine now shows as Hybrid Azure AD joined in the Azure portal.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s